In het huis van je dromen leg je doorgaans maar 1 keer sanitair en verwarming. In de keuken en de badkamer kan de inrichting wel eens uit de mode raken, waardoor je voor een nieuw exemplaar kiest. Twee jaar geleden stipten we al eens de badkamertrends van 2018 aan, vandaag geldt: 'small is beautiful'.
 
De trend naar kleiner en energiezuiniger wonen is al even ingezet. Wat de indeling van de badkamer betreft, heeft dat tot gevolg dat een meerderheid van de mensen een douche boven een badkuip verkiest. Je verliest er immers minder ruimte mee

Welke douche?

Een duidelijke blijver is de inloopdouche. Ze zijn veiliger, strakker en beschikbaar in alle afmetingen en afwerkingen. Zijn stijlvolle en luxueuze uitstraling maken van de inloopdouche een begeerde optie. Wil je de warmte niet laten ontsnappen? Een inloopdouche kan je gemakkelijk combineren met een vast of beweegbaar zijpaneel of een volwaardige douchedeur.
 
Is je ruimte beperkt? Dan komen er voor elke voorkeur en budget opties naar voren. Laat ons er enkele aanstippen.
 
Wat te denken van een douche met nisopstelling? Daarbij plaats je een douchedeur tussen twee muren. Zo ontstaat een afgesloten ruimte of ‘nis’.De perfecte oplossing om vervelende kantjes en hoekjes weg te werken in je badkamer.
 
Een andere goede optie voor de kleine badkamer: een douche met hoekinstap. Dankzij de handige opstelling (kies uit vierkant, rechthoek, vijfhoek of kwartrond) bespaar je heel wat ruimte en moet je niet inboeten aan comfort.

Gekleurd kraanwerk en nieuwe materialen

In het verleden kon je badkamerkranen en douchekoppen in zeer veel vormen verkrijgen, maar er was 1 constante: ze hadden een chroom look. Vandaag zien we in zwart, goud, koper en dat zowel in matte als glanzende afwerkingen. 
 
Ook in baden en wastafels is er veel variatie in kleur mogelijk. Keramiek en porselein zijn nog altijd mogelijk, maar er zijn nieuwe materialen in opkomst waarmee dunnere en dus meer verfijnde vormen mogelijk zijn. 
 
Ceramilux wordt gemaakt uit natuurlijke materialen en polyesterhars, bestaat in glanzende en matte versie en laat zich makkelijk schoonmaken. Corian is een ander populair materiaal: het voelt zacht aan, is esthetisch en gemakkelijk in onderhoud. Het wordt gebruikt in douchebakken, ligbaden en badkamermeubels en is in tal van kleuren verkrijgbaar.

Totaalservice door 1 specialist

Welke keuze je ook maakt, bij Lauwerysen-Driesen kan je rekenen op een totaalservice door 1 specialist. Ons team beschikt bovendien over een eigen studiedienst waardoor we binnen elk project het juiste advies - afgetoetst met jouw budget en voorkeur - kan verlenen.

 

 

Een nieuwe badkamer plaatsen of je bestaande exemplaar vernieuwen?

Kom meteen te weten wat we voor jouw project kunnen betekenen.

Contacteer ons