Is je badkamer aan vernieuwing toe? Een compleet nieuwe installeren, kan een flinke gat in je budget slaan. Daarom denk je best voor de badkamerrenovatie na over de juiste aanpak. Je kan bijvoorbeeld de kosten drukken door gebruik te maken van bestaande aan- en afvoerleidingen. Maar ook als je de badkamer verplaatst naar een andere ruimte in huis, kan je zorgen voor optimaal comfort zonder budgettair uit de bocht te vliegen.

De eerste stap is de keuze van de meest geschikte plaats in huis. Komt die niet overeen met de huidige situering van de badkamer? Dan raden we aan vooraf met een paar dingen rekening te houden:

  • De vloer in je badkamer moet de extra belasting aankunnen. Een bad heeft al snel een inhoud van 200 liter. Tel daar één persoon bij en je komt snel aan 260 kilo. Controleer of de vloer in goede staat verkeert, zeker in geval van een houten roostering. Anders zal je de vloeropbouw moeten versterken.
  • 10 à 12 m² volstaat vaak, tenzij je extra functies integreert, zoals wellness. Hoe groter je badkamer, hoe hoger de verwarmingskosten.
  • Verhuis je de badkamer van beneden naar boven, dan moet je waarschijnlijk een slaapkamer of bureauruimte opofferen. De ruimte boven de keuken is het meest praktisch, dicht bij afvoer- en waterleidingen. Zo heb je minder kosten voor leidingwerken, minder breekwerken en zit je dichter bij de cv-ketel (deze staat vaak in de buurt van de keuken).

Bepaal de inrichting

Online vind je genoeg tools aan om je badkamer te configureren. Experimenteer met verschillende composities en ontdek welke opstelling voor jou het meest aangewezen is.

Een ruime douche kan op latere leeftijd comfortabel zijn, terwijl mensen met kleine kinderen toch nog vaak voor een bad opteren. De inrichting hangt dus af van je gezinssituatie. Een groter gezin kiest bijvoorbeeld vaker voor meerdere lavabo’s.

Volgorde van de werken

Voor deze zorg kan je op ons vertrouwen. We breken je oude badkamer af, en bouwen een nieuwe op. Alles gebeurt binnen het afgesproken budget, met de (waterbesparende) technieken die jij gekozen hebt. 

Een badkamerrenovatie kan ook het geschikte moment zijn om na te denken over je verwarming. Mogelijk heb je behoefte aan meer watervolume. Je kan je oude CV-ketel vervangen door een recent, energiezuiniger toestel. Een aparte boiler voor de badkamer is een aanrader, net als een warmtepompboiler of zonneboiler.

Uiteraard wil het oog ook wat. Check zeker de huidige badkamertrends

Ben je geïnteresseerd om met Lauwerysen-Driesen samen te werken?

Laat ons kennismaken.

Contacteer ons