Schone lucht is meer dan ooit een hot topic. Niet alleen op straat, waar fijn stof en de uitstoot van wagens welig tieren. Ook in de woonkamer en de rest van de woning besteedt je best wat aandacht aan ventilatie. Wanneer je dat systeem regelmatig onderhoudt ben je steeds verzekerd van een gezond binnenklimaat.

De manier waarop we bouwen en renoveren is de laatste jaren drastisch geëvolueerd. Veel beter en dikker isoleren is de meest zichtbare verandering. Dat betekent ook dat we goed moeten ventileren om voldoende verse lucht binnen te laten. Wie dat niet doet, riskeert hoge relatieve vochtigheden in huis, vervuilende stoffen die zich opstapelen en zelfs schimmelvorming.

Diverse oplossingen

Gelukkig bestaat er voor elke woonsituatie een gepast ventilatiesysteem. Het kan ideaal zijn te kiezen voor een ventilatiesysteem met luchtkanalen voor de volledige woning, of net voor decentrale units om afzonderlijke kamers te ventileren.

Onderhoud = belangrijk

Naast een goed ontwerp en een degelijke installatie, is regelmatig onderhoud de derde belangrijke pijler van een gezond ventilatiesysteem. Bij het onderhoud van systeem C komt bijvoorbeeld wel wat kijken. Je moet ook het kanalennet, de afvoerventilator(en) en afvoerventielen proper maken.

Hebben we in jouw woning ventilatiesysteem D geplaatst? Dan is onderhoud absoluut een aandachtspunt. Als de filters, ventilatoren of het kanalennet aan de toevoerzijde niet proper zijn, komt er immers vervuilde lucht je woning binnen. Daarom is het belangrijk dat de onderdelen regelmatig gepoetst of zelfs vervangen worden. 

Wie doet wat?

Wij stemmen met jou af hoe dikwijls het reinigen moet gebeuren. Dat nemen we op in een onderhoudsplan, waarin duidelijk aangegeven wordt welke beperkte onderhoudsklusjes je makkelijk zelf kan uitvoeren, en welke je best door de installateur laat doen.

Heb je interesse in onze ventilatiesystemen? Net als bij onze sanitaire installaties, kunnen wij het voor jou perfect mogelijk maken om zelf aan de slag te gaan. 

Meer weten?

Contacteer ons