Een gemiddeld Belgisch gezin verbruikt zo’n 400 liter leidingwater per dag. Een hoog cijfer, terwijl leidingwater alsmaar schaarser en duurder wordt. Door het klimaatvraagstuk waar iedereen tegen moet kampen, kiezen steeds meer mensen ervoor niet hun volledige sanitair op leidingwater aan te sluiten. Regenwaterrecuperatie zit in de lift.

Regenwaterrecuperatie houdt in dat je regenwater gaat opslaan en vervolgens gaat hergebruiken voor allerhande toepassingen. Onze ervaren mensen helpen je kiezen voor het juiste vernieuwende systeem dat het water zal opslaan, filteren en naar verschillende aftappunten leiden. Zo kun je je leidingwater grotendeels vervangen door regenwater.

Waarom regenwaterrecuperatie?

Ga je een woning bouwen of renoveren? In beide gevallen is het in Vlaanderen tegenwoordig verplicht om een regenwaterput te plaatsen. Al denk je eigenlijk best na over een recuperatiesysteem. De voordelen zijn duidelijk:

  • Regenwater is gratis, dus je bespaart op je waterfactuur
  • Het is milieuvriendelijker
  • Het water is veel zachter
  • Het bevat geen kalk en is een stuk beter voor je apparaten en kranen

Wist je dat je met een regenwaterrecuperatiesysteem makkelijk tot de helft van je leidingwater kan besparen? Gefilterd regenwater kan immers voor heel wat verschillende zaken dienen:

  • Om je toilet door te spoelen
  • Voor je wasmachine en je vaatwasser
  • Voor buitentoepassingen (de auto wassen, de tuin besproeien)
  • Om je huis schoon te maken
  • Zelfs in je badkamer voor je bad of douche (met een UV-desinfectiesysteem)

Hoe werkt het?

Een regenwaterrecuperatiesysteem nodig bestaat uit verschillende onderdelen: een filter (zowel een voor- als nafilter), een reservoir en een pomp. De voorfilter houdt grof vuil zoals bladeren en slib uit je watertank, terwijl de nafilter het regenwater zuivert van schadelijke chemicaliën en bacteriën.

De pomp zorgt ervoor dat het regenwater uit de put naar je verschillende aftappunten gaat. Pompen verschillen in soort, vermogen, capaciteit en kwaliteit. Onze mensen kunnen naargelang de omvang van je bouwproject helpen de juiste keuze te maken.

Ons vakbekwaam team van eigen loodgieters zorgt voor een perfecte plaatsing. Lauwerysen-Driesen staat bij elk project garant voor een hoge afwerkingsgraad.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Contacteer ons