Er is de laatste maanden heel wat te doen rond de verstrengde isolatienorm via het S-Peil die de Vlaamse Overheid oplegt. Onder meer de Confederatie Bouw heeft haar bezorgdheid geuit. Volgens hen gaan we naar een teveel aan isolatie, waardoor gevaren van oververhitting gaan ontstaan. Daardoor zouden we weer sneller ouderwets een venster gaan openzetten, wat de energiezuinigheid dan weer niet bevordert.

In dit voortdurende verhaal rond de isolatienormen de juiste info blijven onderscheiden, is een hele uitdaging. Bouwwebsite Livios maakte daarom dit handige overzicht:

WETTELIJKE NIEUWBOUW (ANNO 2018) - MAX S31, MAX E40, MIN 15 KWH/M² HERNIEUWBARE ENERGIE PER JAAR

 

  Maximale U-waarde Dikte in cm Materiaal
Daken, zoldervloer 0.24 11
15
16
Pir
Minerale wol
Papiercellulose
Muren 0.24 11
15
16
Pir
Minerale wol
​Papiercellulose
Vloeren 0.24 11
15
16
Pir
Minerale wol
​Papiercellulose
Glas 1.1    

 

Met bovenstaande isolatiediktes voldoe je ook aan de BEN-normen. Hoe dan ook is de slim isoleren de uitdaging van de komende jaren. Een juiste afstelling van de ventilatie hangt daar nauw mee samen. Goede basisventilatie verzekert de toevoer van verse lucht in de droge ruimtes, de doorstroming van lucht van droge naar natte ruimtes (via tussenruimtes) … en de afvoer van vervuilde lucht in de natte ruimtes. Ze vermijdt dat vervuilde lucht van garages en kelders via andere ruimtes in de woning binnenkomt.

Elk bouwproject vereist een unieke aanpak. Onze projectleiders en eigen studiedienst kunnen je vanuit hun ervaring met eerdere grote en minder grote projecten het systeem adviseren dat het beste op jouw bouwproject is afgestemd.

Ben je geïnteresseerd om samen te werken of wens je eerst kennis te maken? Neem contact op.

Is je interesse gewekt om samen te werken?

Wij staan paraat om je gepast verder te helpen.

Bel of mail ons