De voorbije weken verschenen twee opvallende ecologie-enquêtes in de pers. Een overgroot deel van de Vlamingen (74%) maakt zich zorgen om de klimaatopwarming, en wil wel iets doen aan zijn ecologische voetafdruk. Alleen staat er een kostenplaatje tegenover de installatie van duurzame verwarming en sanitair, en ook dat baart zorgen. Wij kunnen je helpen in jouw specifieke woonsituatie een energiemix te vinden die je een maximaal wooncomfort oplevert.

 

Zowel weekblad Humo als energieleverancier Essent bestelden een representatieve ecologie-enquête bij onderzoeksbureau iVox. Enkele opvallende resultaten:

  • 74% maakt zich zorgen over de klimaatopwarming
  • 70% ligt wakker van waterschaarste
  • 51% vreest een energietekort in de winter
  • 22% handelt milieubewuster onder invloed van de klimaatjongeren
  • 15% ‘buist’ zijn woning op het vlak van energie-efficiëntie

Als we even inpikken op dat laatste cijfer: Belgische woningen behoren tot de oudste van Europa en dat gaat gepaard met een enorm energieverbruik. Renovaties dringen zich in vele gevallen op. De voornaamste reden om een renovatie te overwegen, blijft de energiekost (93%). Toch geeft de Vlaming in iets meer dan de helft van de gevallen (55%) ook aan te willen verbouwen om zijn impact op het milieu te verlagen.

Combineer duurzame technieken

Een meer energie-efficiënte woning krijg je door te investeren in duurzame technieken. Die kosten geld, maar op termijn kunnen ze een grote totale besparing opleveren.

Wil je je nieuwbouw of bestaande woning efficiënt verwarmen, dan stellen wij je een verwarmingsoplossing voor die helemaal beantwoordt aan jouw specifieke woonsituatie, en het beschikbare budget. Onze studiedienst maakt zijn voorstel op basis van de plannen of - in het geval van een bestaande woning -  het EPC-verslag. 

In vele gevallen is de grootste besparing op termijn te realiseren door duurzame technieken te combineren. Bij een renovatie is het plaatsen van een gascondensatieketel het minst ingrijpend. Wil je verder gaan op het vlak van energiezuinigheid, dan raden wij je een warmtepomp of zonneboiler aan.

Wil je weten wat voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen betekenen? Contacteer ons

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen betekenen?

Contacteer ons