Elk bouwproject is specifiek. Net daarom analyseren we bij een eerste ontmoeting aan de hand van jouw EPB-verslag welke verwarming het meest geschikt is in jouw woning. Eens de energiezuinige verwarmingsinstallatie er staat, moet ze verplicht periodiek onderhouden worden. Maar waarom is dat zo belangrijk?

Een regelmatig onderhoud van je verwarming garandeert een goede werking. De levensduur van je ketel blijft intact, en de kans op een vervelende panne in de winter is kleiner. Bovendien zorgt zo’n check-up er ook voor dat je installatie zuinig blijft functioneren.

Een gecertificeerd vakman laten langskomen, is een wettelijke verplichting. Regel een afspraak en onze technieker zorgt voor een attest met daarop de CO2-uitstoot en het rendement van je ketel.

Op welk moment?

Een verwarming die het in het hartje van de winter plots laat afweten? Dan is het alle hens aan dek. Het is dus een goed idee om je verwarmingsketel al voor het volgende stookseizoen te laten nakijken. Een regelmatige check-up levert je de zekerheid op dat je verwarming het doet wanneer ze het moet doen.

Behalve voor gas (tweejaarlijks) is er bij verwarming met stookolie, pellets of hout een jaarlijks verplicht onderhoud. 

Wat met warmtepomp of zonneboiler?

Een warmtepomp hoeft niets te verbranden om warmte te produceren. Daardoor vraagt ze veel minder onderhoud dan andere warmtebronnen. Bovendien zorgt dit aspect ervoor dat de levensduur van een warmtepomp die van de traditionele verwarmingsbronnen sterk overstijgt. Niettemin is een regelmatig onderhoud zeker aan te raden.

Zonneboilers kunnen verouderen of beschadigd geraken omdat ze permanent met het Belgische weer geconfronteerd worden. Energieleveranciers zijn het er over eens dat je best om de drie jaar je installatie laat nakijken door een gekwalificeerde technieker.

Meer weten?

Wil je meer weten over verwarming in je woning, nieuwbouw- of renovatieproject?

Contacteer ons