Voor de start van je nieuwbouwproject denk je na over hoe je die droomwoning gaat verwarmen? Met een energiezuinige verwarming kies je toekomstgericht. Eén mogelijkheid is de gascondensatieketel: die vervangt meer en meer de traditionele CV-ketel. Wat maakt hem zo duurzaam?

De werking van een gascondensatieketel is voor de meeste mensen geen parate kennis. Het is een energiebesparende condensatieketel, waarbij door de condensatie van waterdamp in de verbrandingsgassen tot 35 procent van de energie wordt gerecupereerd.

Een gascondensatieketel bereikt een veel hoger rendement omdat de warmte uit de rookgassen opnieuw gebruikt wordt. Er verdwijnt niet langer warmte door de schoorsteen!

Bespaar

Volgens energiedeskundigen kun je met een gascondensatieketel tussen de 25 en 30% op je energiefactuur besparen. Da's toch al gauw een paar honderd euro per jaar.

Afhankelijk van het type ketel en de installatiekosten kan je de gascondensatie op 5 à 8 jaar terugverdienen. Zeker als je oude ketel aan vervanging toe is, is de gascondensatieketel dus absoluut het overwegen waard.

Technieken afstemmen

Verwarming, sanitair en ventilatie werken maar duurzaam als je ze optimaal op elkaar afstemt. Je bespaart jezelf heel wat kopzorgen als je die drie technieken aan één specialist toevertrouwt. 

Door een jarenlange ervaring in grote en kleine bouwprojecten kunnen we je het juiste advies verlenen. Onze eigen studiedienst bekijkt jouw bouwplannen, en werkt een voorstel op jouw maat uit. Het EPB-verslag vormt altijd de leidraad.

Benieuwd wat we voor jouw bouwproject kunnen betekenen?

Contacteer ons