Vlaanderen telt heel wat regio’s waar de hardheid van het leidingwater vrij hoog tot zeer hoog is. Iedereen heeft er baat bij om zijn huishoudtoestellen te beschermen tegen de hoge kalkwaarden in het water dat uit onze kranen stroomt. Een mogelijke oplossing? Een waterverzachter installeren om je sanitaire toestellen te beschermen.

Een terugkerend wit laagje aanslag op je kranen en douchekoppen duidt op een teveel aan kalk in het leidingwater. Kalkaanslag kan je tijdelijk wegpoetsen, maar het probleem is mogelijk groter dan het lijkt. Kalk tast namelijk je hele woning aan, maar met een waterverzachter kun je dit voorkomen.

Hoe werkt het?

Een waterverzachter verwijdert kalk door middel van ionenwisseling, uit het water. De harsen in de tanken van het toestel trekken kalkmineralen aan. Na een tijdje raken de harsen verzadigd en moet het toestel regenereren, ofwel de kalk losmaken met een zoutoplossing en via de afvoer wegvoeren.

Heel wat voordelen

  • Vooral in de badkamer is kalkaanslag een vervelende plaag. Een waterverzachter maakt je leidingen kalkvrij, wat poetsen veel makkelijker maakt. Kranen en tegels kunnen hun glans behouden.
  • Kalkvrije leidingen maken je keuken ook een aangenamere plek. Je servies blijft langer proper, je glazen langer kraakhelder … je aanrecht, keukenkasten en kranen kan je vlotter netjes houden.
  • Met zachter water is je wasgoed na één wasbeurt schoon. Je verbruikt dus minder wasmiddel, en kan langer genieten van je favoriete kleren.
  • Je verwarmingsinstallatie werkt efficiënter zonder kalkaanslag. Dankzij een waterverzachter bespaar je heel wat energie tijdens het schoonmaken, wassen en koken.

Wij beschikken over de juiste mensen in ons team om je correct advies te geven over het al dan niet installeren van een waterverzachter in je woning. Naast sanitair en verwarming kunnen we je huis ook van een geschikt ventilatiesysteem voorzien. 

Meer weten over onze diensten?

Contacteer ons